Blog: HELP!! Mijn medewerkers werken thuis…

HELP!! Mijn medewerkers werken thuis…

“Hoe moet dit nu?” verzucht menig manager. “Zo kan ik toch niet zien of ze werken!”

Lieve manager mijn vraag is simpel. Wil je zien dat je medewerkers werken? Of wil je dat ze hun werk doen?

Van al de verschrikkelijke dingen die dit Corona virus met zich mee brengt is het ook de perfecte manier om eindelijk eens van aanwezigheid naar output gerelateerd sturen te gaan. Het maakt namelijk helemaal niet uit of je medewerker halverwege de werkdag een wandeling gaat maken met de hond, de was doet of een de auto naar de garage brengt onder ‘werktijd’. In de huidige tijd met de huidige mogelijkheden kan het meeste personeel altijd en overal werken. Het is dus in 80% van de gevallen helemaal niet belangrijk of dat tussen 8.30 uur ‘s morgens en 17.00 uur ’s middags gebeurt of tussen 20.00 en 24.00 uur ‘s avonds. En of dat in pyjama of in net pak is. In principe hoort je dat, de spreekwoordelijke, worst te wezen.

Wat belangrijk is, is de vraag of de opdracht/het werk wordt gedaan. Of het op tijd wordt gedaan en of het goed wordt gedaan.

En het kan aan mij liggen. Maar daar gaat het in feite toch om. Niet of dat onder jouw toezicht gebeurt. Laat dat “hoe” nu eens lekker aan je medewerkers over. Die weten prima wat ze moeten doen om van A naar B te komen. Daar hebben ze tenslotte voor geleerd en daar heb je ze, als het goed is, ook voor aangenomen. Laat ze dat dan ook doen. Niet alleen geeft dat je medewerkers veel meer voldoening doordat ze zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun werk in plaats van dat ze zich een werktuig en slaaf voelen. Maar het zal je verbazen. Het zal ook veel beter gaan. Ik neem namelijk aan dat je mensen hebt aangenomen die verstand van zaken hebben, inzichten die jij niet hebt en kennis waar jij maar slechts een deel van bezit. Laat ze die kwaliteiten dus ook inzetten en gebruiken.

En als alles weer min of meer normaal is; ga dan niet lopen zeuren als teams langer dan een half uur lunchen omdat ze tijdens de lunch met een vergadering zijn begonnen of aan het brainstormen zijn. Ga niet als een schoolmeester op medewerkers af die lekker op de bank zitten met de vraag wanneer ze nu eindelijk eens aan het werk gaan. Een bank die jij in het kader van ‘het nieuwe werken’ op de werkplek hebt gezet en waar ze dus een verslag zitten te lezen of een overleg voorbereiden of weet ik wat doen.

Jouw taak is het om ervoor te zorgen dat iedereen zijn deadline haalt. Dat je de verslagen in je mailbox hebt wanneer je ze nodig hebt dat de productie blijft draaien, dat de targets gehaald worden. Jouw taak is het om te zien wanneer mensen achter blijven. Ze te vragen wat de reden daarvan is en samen te kijken hoe de situatie verbeterd kan worden.

Je bent geen schoolmeester maar een manager. Manage dan ook!! Je medewerkers zijn geen leerlingen. Als het goed is hebben ze al hun examen gehaald. Laat ze dus gewoon hun werk doen en pluk daar de vruchten van. Dat was toch de bedoeling??!!

TERUG