Blog: Het regent, het regent…

Het regent, het regent…

We wonen zoals we zo vaak zeggen, in een kikkerlandje. Kikkers zijn amfibieën en amfibieën hebben nu eenmaal een vochtige omgeving nodig. En vandaar natuurlijk de regen.
Niemand vindt regen leuk. Tenminste ik kan niets leuks aan regen verzinnen en ik ken ook niemand die regen leuk vindt. Nodig, ja…. Leuk dat is een heel ander verhaal.  Het enige voordeel dat ik kan verzinnen is het feit dat het een onuitputtelijke bron van gekeuvel en geklaag is. Want als we echt niets meer weten te zeggen … dan hebben we het wel over het weer. Ik heb het in het voorgaande natuurlijk wel over volwassene.  De enige die plezier beleven aan regen zijn volgens mij peuters. Hun manier om met regen om te gaan is, om vol ijver in de stromende regen enthousiast in een aantal plassen te springen. Kennelijk zijn we bij het volwassen worden ergens iets kwijt geraakt. Dat is een gedachte die wel vaker bij mij naar boven komt en die mij met enig weemoed vervuld. Ik was dus direct enthousiast toen ik een product tegen kwam dat regen leuk maakt. Iets waardoor je uitkijkt naar een regenachtige dag. Niks ingewikkelds. Eigenlijk is het niet meer dan een spuitbus en een stencil. Maar het resultaat is een kunstwerkje dat iedereen tijdens een regenachtige dag en glimlach zal ontlokken.

Onzichtbaar.

Het product rainworks is een waterafstotende spray die op (meestal betonnen) oppervlakten kan worden gespoten en volledig onzichtbaar is. Als het regent worden oppervlakten donkerder, behalve natuurlijk die delen die zijn behandeld met de spray. Zo verschijnen, in de stomende regen, afbeeldingen, teksten en alles wat je maar kan verzinnen. Zoals je ziet, niet bepaald een hersenkraker. De spray is milieu vriendelijk en het kunstwerk blijft 2 tot 4 maanden zichtbaar. Dus tegen de tijd dat ze bij de gemeente zo ver zijn om jou kunstwerk te verwijderen of je op te dragen om het te verwijderen… is er niets meer van terug te vinden.
Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat we dit product gaan misbruiken om onze (politieke)mening kenbaar te maken of het voor reclame te misbruiken. Laten we het nu gewoon alleen eens gebruiken om andere mensen plezier te geven, om een lach op een gezicht te creëren en om wat vrolijkheid in de wereld te brengen.
En als dat nu precies is voor jouw bedrijfsdeur of winkelpand… dan is daar niets mis mee.
Maar ook voor bedrijven op een enorm industrieterrein is het een interessant concept. Wat is er mis mee om uw medewerkers op een regenachtige dag eens extra enthousiast te begroeten in de morgen of iets positiefs mee te geven bij hun vertrek ’s avonds. Zoals ik al eerder opmerkte; een medewerker die lekker is zijn vel zit is een aanwinst voor uw bedrijf.

Twee keuzes.

We hebben dus twee keuzes. Of we noemen ons land voortaan “De Zonvlakte” en verbannen alle amfibieën. Of we worden weer als die peuters in de plassen en maken van de regen iets leuks. Dan verzinnen we gewoon iets anders om over te klagen. Politiek, economie…. Acht we verzinnen wel wat…

TERUG