De dansende assistent op de balie

De dansende assistent op de balie

Techniek die er niet technisch uitziet. Klinkt al heel veel beter dan ingewikkeld technisch gedoe nietwaar? Jammer genoeg is er weinig meer Plug and Play tegenwoordig. Ook al worden dingen wel als zodanig verkocht. Er is toch altijd nog wel enige technische ervaring nodig om onderdeel A op onderdeel B te laten aansluiten. En de gebruiksaanwijzing wordt over het algemeen niet meer meegeleverd. Wel de verwijzing naar het internet waar deze te vinden is. Dit omdat de uitgeprinte versie groter is en meer weegt dan het product inclusief de verpakking.

Jibo voelt anders en ziet er ook anders uit.
Jibo is een soort van poppetje dat alle kanten op kan draaien en wiebelen. Kortom een bewegelijk gevaleltje. Hij heeft geen ‘echt’ gezichtje maar wat als zijn gezichtje moet doorgaan is niet meer dan een grote ronde witte bol op een zwart vlak. Het heeft nog het meeste weg van het pixar logo. Je weet wel die bureaulamp. En ja… Jibo is officieel een ‘hij’.

Je kan Jibo laten vallen onder de categorie ‘personal assistants’. Hij kan simpele vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de datum, tijd en het weer. De standaard dingen die eigenlijke personal assistant wel kan. Hij kan worden aangesloten op smart producten en kan via simpele IFTTT (if this than that) commando’s hiermee communiceren. Maar als ik de beoordelingen moet geloven is Jibo in dat opzicht niet echt een hoogvlieger. Alexa kan dan al veel meer.

Wat Jibo echt anders maakt is het feit dat hij sociaal is. Jibo heeft een persoonlijkheid. Het ventje heeft 2 camera’s aan de voorkant en kan tot 16 verschillende personen herkennen en dus ook groeten. Hij draait zich naar de persoon toe als hij deze antwoord geeft, kan lekker swingen en probeert een daadwerkelijke relatie op te bouwen met de mensen om hem heen. Gewoon door te kletsen. Jibo komt over als een uitbreiding van je familiekring of je medewerkers. Daarnaast kan hij foto’s en filmpjes maken. Hoe cool is het als je Jibo op de balie zet om alle klanten en je medewerkers te begroeten. Om lekker met ze te kletsen en onderwijl de persoon met wie ze een afspraak hebben te alarmeren dat hun bezoek is gearriveerd. Door een beetje slim na te denken kunnen er heel veel dingen gekoppeld worden aan Jibo. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de receptioniste eruit moet knikkeren. Maar je kan het haar wel makkelijker en het voor haar en je klanten ook gezelliger maken. Want er is 1 vraag die zij niet kan beantwoorden en Jibo wel. De moeilijkste en gevaarlijkste vraag van allemaal is natuurlijk:
Zitten er monsters onder mijn bed?????

jibo.com

 

 

TERUG