Just Play. Spelen met verbindingen

Just Play. Spelen met verbindingen

Het maken van een verbinding is altijd ingewikkeld. Of het nu gaat om intermenselijk contact of zoals in mijn geval vaak tussen onderdeel A en onderdeel B.

Bijna in elk project dat ik uitvoer zit wel iets wat niet in de reguliere handel te verkrijgen is. Of omdat de maten niet passen. Of omdat er een heel specifiek materiaal op moet. Of omdat dit specifieke project nu eenmaal iets heel bijzonders nodig heeft.
En als het niet bestaat. Dan is de oplossing eenvoudig. Dan maak ik het gewoon zelf. Klinkt heel makkelijk. Is het ook. Tenminste in de virtuele wereld. Het omzetten naar een reëel object heeft soms wat voeten in de aarde. Maar meestal is het een kwestie van tekening maken en naar de bouwer. Waarbij deze dan de opdracht krijgt. Zo moet het eruit komen te zien. Dit zijn de maten. Dit zijn de materialen voor de afwerking die je moet gebruiken. Hoe je het verder in elkaar timmert is mij een zorg. Ieder zijn vak niet waar.

Tot zo ver geen probleem. Maar toch kom ik regelmatig dingen tegen waarbij ik zelf die verbindingen zou willen leggen. Nu ben ik, je zult het niet geloven, aardig handig met power tools, maar verbindingen leggen is een vak apart en het komt aardig nauw aan. Een minimetertje te veel of te weinig en alles staat zeg maar op wat wankele poten. En zonder grote zaagmachines die je op de millimeter kan instellen is dat bijna onaandoenlijk. Dus hobbel ik telkens naar de meubelmaker of de Karwij. Soms best wel lastig, omslachtig en laten we eerlijk zijn; een heel gedoe.

Bij Stephen Johnson Design hebben ze het anders aangepakt. Dit bedrijf heeft een soort van plastic ontworpen dat er uit ziet en gebruikt kan worden als Play Doh. De daarmee gemaakte collectie heet, hoe kan het ook anders, “Play”.  Ik denk niet dat ik iemand hoef uit te leggen hoe een dergelijk ontwerpproces werkt. We hebben vroeger  allemaal wel met klei gespeeld en het, tot grote frustratie van onze ouders, in onze haren en de stoelbekleding gesmeerd.

De plastic klei is jammer genoeg niet los te krijgen. Maar als ik de gemaakte collectie zie gaat er meteen van alles kriebelen. Echt, met een dergelijke verbinding kan je alles weer op een bepaalde manier hergebruiken en een hip en modern uiterlijk geven; al zou ik het niet direct meer in mijn haren smeren….

 

 

TERUG