Over mij

Aletta Zeeman

Het is absoluut fantastisch om iets te creëren wat er voorheen nog niet was. Van jongs af aan was ik al in de weer met lapjes stof en wol. Later werd het een verfkwast en nog later werd het de boormachine en decoupeerzaag. Want zo’n handfiguurzaag; dat koste echt teveel zaagjes. Dus ja; deze dame kan net zo makkelijk met powertools overweg als met een breinaald.

Opleiding

Na het VWO koos ik een opleiding waar ik leerde methodisch te werken, bij voorkeur niet achter de feiten aan te hobbelen en een holistische kijk te ontwikkelen. Ik leerde te communiceren op allerlei niveaus, verder te kijken dan mijn neus lang is te organiseren en te evalueren. Zo bekeken was die HBO-V(erpleegkunde) opleiding nog niet zo gek. Verder kan je mij natuurlijk weinig wijs maken als het aankomt op motoriek en lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Na mijn afstuderen begon ik vol enthousiasme aan mijn werkend leven. Daarnaast begon ik aan een opleiding voor interieur architectuur. Na al die jaren hard studeren wilde ik ook wel weer eens iets leuks en lekker creatiefs doen. Dit had al een helder teken aan de wand moeten zijn.

Omslagpunt

Nu wil dat niet zeggen dat ik een slechte verpleegkundige was. Absoluut niet. Maar na 3 jaar had ik wel genoeg van het schoppen tegen heilige huisjes. Verder kreeg ik moordneigingen van antwoorden zoals ‘Zo doen wij het gewoon.’ en ‘Dat staat in de voorschriften.’ Voor iemand die er van uit gaat dat wij hersens hebben gekregen om ze te gebruiken en die discussies voerde met leidinggevende over het uitvoeren van absoluut zinloze handelingen, was de maat vol. Ik ben voor mijzelf begonnen en wel als Interior Designer, en ik heb er geen dag spijt van gehad. Want hier komt alles samen. In de loop van de tijd werd de kennis uitgebreid met kennis over trends. Als je weet waar het naar toe gaat, wordt je er niet door verrast en kan je je erop voorbereiden. Er volgde ook een opleiding Bouwkunde. Dus ik kan vol vreugde meedelen dat ik nu ook alles af weet van stenen en het verschil kan aangeven tussen PUR en PIR. (Is niet al te veel moet ik zeggen.)

Magie

De magie van de creatie vind ik geweldig. Maar het is natuurlijk nog mooier als diezelfde creatie andere mensen blij maakt en dan bij voorkeur op een wat dieper niveau dan: “Ja het ziet er mooi uit.”. Een ontwerp dat het leven van mensen echt beïnvloed en beter maakt. Dat is echt het aller mooiste dat er is. Dus dat is wat ik doe.
Wat voor jou pure magie is, is voor mij een no-brainer. Waar jij niet weet waar te beginnen of hoe zaken aan te pakken, zie ik het eindresultaat al. Voor degene die denkt dat mijn aanpak dan wel wat ‘zweverig’ zal zijn. Het spijt mij. Maar ik sta met beide benen op de grond, heb een absolute hekel aan BS en storm vaak dwars door allerlei marketing verhalen heen. Ik ben erg blij met mijn gewone gezonde boeren verstand en ben niet van plan zaken ingewikkelder te maken. Ik maak ze simpel.

Durf je het aan?

Heb jij ook een voorkeur voor gezond verstand? Hou je niet van dat zweverige of het klakkeloos de nieuwste hype volgen? Ben je ervan overtuigd dat de inrichting van je bedrijf en de mogelijkheden die het de medewerkers bied wel degelijk effect heeft op de bottom line? Maar heb je geen idee hoe je de zaken zou moeten aanpakken en heb je nog minder zin om je in al deze zaken te verdiepen?

Klik dan hier en neem contact met me op.

Dan ga ik er voor zorgen dat in jouw bedrijf medewerkers op maandag morgen vol enthousiasme naar binnen lopen en er weer zin in hebben. Dat klanten graag bij je op bezoek komen en in hun netwerk over jouw mooie bedrijf vertellen. Dat ziektecijfers laag zijn, er bijna geen fouten worden gemaakt en vacatures niet lang open staan. Want wil wil nu niet in dat geweldige pand en bij dat geweldige bedrijf werken? Dan gaan we de basis leggen voor een geweldige cultuur waar medewerkers met plezier hun werk kunnen doen.

Klinkt goed? Waar wacht je dan nog op?

Klik hier.

Je zit nog nergens aan vast. Ook niet als je je gegevens achter laat. Dus…..

Bakkie doen?