Over mij

Aletta Zeeman

Ik ben altijd al een creatieveling geweest. Het is absoluut fantastisch om iets te creëren wat er voorheen nog niet was. Van jongs af aan was ik al in de weer met lapjes stof en wol. Later werd het een verfkwast en nog later werd het de boormachine en decoupeerzaag… want zo’n handfiguurzaag… dat koste echt teveel zaagjes….
Dus ja… deze dame kan net zo makkelijk met powertools overweg als met een breinaald. Hoewel een rechte zaagsnede blijft wat lastig… maar daar heb je Gamma’s voor nietwaar.

Magie

Naast de magie van de creatie is het natuurlijk nog mooier als diezelfde creatie andere mensen blij maakt. En dan natuurlijk op een wat dieper niveau dan: “Ja het ziet er mooi uit.”. Als het het leven van mensen echt beïnvloed en beter maakt. Dat is echt het aller mooiste dat er is. Dus dat is wat ik doe.
Wat voor jou pure magie is, is voor mij een no-brainer. Waar jij niet weet waar te beginnen of hoe zaken aan te pakken, zie ik het eindresultaat al. Deze gedachte is dan ook de basis geweest van deze website. En voor degene die denkt dat mijn aanpak dan wel wat ‘zweverig’ zal zijn. Het spijt mij. Maar ik sta met beide benen op de grond, heb een absolute hekel aan BS en storm vaak dwars door allerlei marketing tools heen. Ik ben erg blij met mijn gewone gezonde boeren verstand en ben niet van plan zaken ingewikkelder te maken. Ik maak ze simpel.

Opleiding

Na het VWO koos ik een opleiding waar ik leerde methodisch te werken, bij voorkeur niet achter de feiten aan te hobbelen, een holistische kijk te ontwikkelen, te communiceren op allerlei niveaus, verder te kijken dan mijn neus lang is en te organiseren en te evalueren.
Zo bekeken was die HBO-V(erpleegkunde) opleiding nog niet zo gek. Verder kan je mij natuurlijk weinig wijs maken als het aankomt op motoriek en lichamelijke en geestelijke gezondheid. En ik heb meerdere jaren heerlijk mogen wroeten in de menselijke geest en het daaruit voortvloeiend gedrag.

Na mijn afstuderen begon ik vol enthousiasme aan mijn werkend leven. Daarnaast begon ik aan een opleiding voor interieur architectuur. Ik wilde na al die jaren hard studeren ook wel weer eens iets leuks en lekker creatiefs doen. Dit had al een helder teken aan de wand moeten zijn. Wat je leuk vindt, is makkelijk en je bent er ook moeiteloos goed in. Het duurt alleen even voordat je door hebt dat je met ‘dit spelen’ je geld kan verdienen.

Omslagpunt

Nu wil dat niet zeggen dat ik een slechte verpleegkundige was. Absoluut niet. Maar na 3 jaar had ik wel genoeg van het schoppen tegen heilige huisjes. Verder kreeg ik moordneigingen van antwoorden zoals ‘Zo doen wij het gewoon.’ en ‘Dat staat in de voorschriften.’ Voor iemand die er van uit gaat dat wij hersens hebben gekregen om ze te gebruiken en die discussies voerde met leidinggevende over het uitvoeren van absoluut zinloze handelingen, was de maat vol. Ik ben voor mijzelf begonnen en wel als Interior Designer. En ik heb er geen dag spijt van gehad.Want hier komt alles samen.

Recentelijk heb ik ook een opleiding Bouwkunde afgesloten. Daar werd regelmatig naar gevraagd door opdrachtgevers. Dus ik kan nu vol vreugde meedelen dat ik nu ook alles af weet van stenen en het verschil kan aangeven tussen PUR en PIR. (Is niet al te veel moet ik zeggen.)

Mijn nieuwsgierigheid heeft ertoe geleid dat ik mij ook ben gaan verdiepen in Trends. Ik ben dan ook een actief trendwatcher. Als je weet waar het naar toe gaat, wordt je er niet door verrast en kan je je erop voorbereiden. Dan hobbel je niet achter de feiten aan maar kan je er je voordeel mee doen. Dat is wat van een bedrijf  een succesvol bedrijf maakt.