Portfolio: A1 Office

 

 

 

Vraag van de klant

We hebben een groot pand waar meerdere bedrijven in gevestigd zijn. De entree en begane grond is een gemeenschappelijke ruimte. Maar niemand voelt zich hier verantwoordelijk voor. Er ligt groezelige vloerbedekking en het ziet er meer uit als een gemiddelde opslagbox met hier en daar een verdwaalde tafel. Dit is geen gezicht en maakt zeker geen goede indruk op de binnenkomende klanten en gasten. We willen hier een aantrekkelijke entree van maken. Er moet een mogelijkheid zijn om gasten te ontvangen of gewoon met een kleine groep mensen te gaan zitten. Ook moet er een mogelijkheid zijn om grotere vergaderingen te houden.

Wat gaat er veranderen

Het budget is beperkt. Dus geld voor een extra verdieping, die in de ruim 6 meter hoge ruimte perfect zou passen, is er niet. Als eerste wordt de vloerbedekking die vast geplakt zit op een prachtige marmeren vloer, verwijdert. De vloer wordt in zijn oude glorie herstelt. Om de galm te verminderen wordt in de ruimte een vloerkleed gelegd. Ook wordt een ‘vals’ plafond opgehangen. Naast het absorberen van geluid brengt dit de ruimte ook terug tot normale menselijke proporties waardoor ze prettiger aanvoelt. Aan dit “plafond” worden tevens alle verlichting, screens en reflectoren opgehangen. Deze laatste hebben het doel om diffuus licht door de ruimte heen te verspreiden. Mocht er in de toekomst geld vrijkomen om een extra verdieping te bouwen dan zit men door deze constructie niet opgescheept met diverse boorgaten en beschadigingen.Tot slot wordt de ruimte ingericht met tafels en stoelen.

Het resultaat

Het meubilair is mobiel en kan, ‘afhankelijk van de vraag’ eenvoudig worden verschoven of opgeklapt en weg gezet.Zo ontstaat, op betrekkelijk eenvoudige wijze, een multifunctionele ruimte die uitnodigend oogt en waar het prettig is om te zitten en te vergaderen.

 

TERUG