Portfolio: Alfa Accountants

 

 

Alfa Accountants vroeg mij mee te denken over de inrichting van hun nieuwe kantoorpand. Een nuchtere no-nonsense organisatie. Niet geïnteresseerd in dikdoenerij of moderne fratsen van welke aard dan ook. Wel hebben ze een uitgebreide collectie kleurrijke Afrikaanse kunst.
Na inventarisatie van de organisatie besluit ik in het ontwerp deze kleurrijke elementen centraal te stellen en ze in een omgeving te plaatsen van kalme, rustige en natuurlijke kleuren met een rijke en warme uitstraling.

Voor dit pand ontwerp ik een eenvoudige balie met als accent een zilverkleurige horizontale streep. Ook in de diverse pantryblokken komt deze horizontale streep terug in de vorm van de handgrepen. De kantine en bijbehorende keuken krijgen een voornamelijk witte kleur om de medewerkers ook visueel in een andere omgeving te plaatsen tijdens hun pauzes. De keuken kan via een schuifwand eenvoudig van de kantine worden afgescheiden zodat deze ruimte ook voor andere activiteiten kan worden gebruikt. Ook besteedt ik veel aandacht aan de toiletruimten. Niet alleen moet ook dit onderdeel van het pand visueel aantrekkelijk zijn; het moet ook makkelijk en goed schoon te maken zijn. Ik ontwerp een vrij hangende wasbak van Belgisch hardsteen met een eenvoudige kraan en voldoende afzetruimte om bijvoorbeeld een tas op te kunnen zetten. Door een deel van de hardstenen vloer door te tegelen op de wand lijkt de wasbak onderdeel uit te maken van de muur en hier als het ware uit voort te komen.

 

TERUG