Portfolio: Gemeente Nijkerk

 

 

Het gemeentehuis van de gemeente Nijkerk heeft in zijn bestaan al heel wat veranderingen ondergaan. Ooit was dit de ontvangsthal. Toen ik er kwam was het een dumpplek voor niet gebruikt meubilair waar iedereen langs liep van A naar B. Toch jammer. Zeker gezien het feit dat er een flink tekort is aan overlegplekken. Voor deze specifieke situatie creëerde ik een aantal mogelijkheden om overleg te voeren of je gewoon even te kunnen afzonderen.
Omdat de gang druk belopen wordt ontwerp ik een drietal treinzit elementen die geschikt zijn voor maximaal 4 personen. De elementen zijn bijna volledig afgesloten. Dit om een cocon te creëren waarbinnen mensen zich veilig voelen, niet kunnen worden afgeluisterd maar ook geen last hebben van langslopende personen. Ook worden er een paar stoelen geplaatst met een hoge rug waarin je even rustig kan zitten of met een collega kan overleggen. Verder plaats ik een zit eiland dat van twee kanten kan worden gebruikt en waar een groep van ongeveer 8 man terecht kan. Het geheel wordt afgemaakt met verplaatsbare laptop tafeltjes om ook activiteiten in dat opzicht te ondersteunen.
Voor dit project ben ik verantwoordelijk voor het totale ontwerp, de planning, de onderlinge communicatie, logistiek en de concrete uitvoering van het project.

 

TERUG