Portfolio: Inclusief groep

 

 

Vier verschillende organisaties.
Vier verschillende locaties.
Vier verschillende directeuren.
En nu komt alles in één nieuw pand.
Opdracht: Maak een inrichting voor het nieuwe pand waarbij rekening wordt gehouden met de medewerkers en de cliënten. Hergebruik daarbij zo veel mogelijk van het bestaande meubilair.
Dit meubilair is een ratje toe en varieert van grote tot kleine tafels, wit, grijs en bruin. Recht en afgerond. Volgens mij is er vanaf de jaren 70 geen bureau meer weg gegooid. Ik kom zelfs bureautafels tegen die op enorme houten blokken zijn geplaatst om toch maar de juiste hoogte te krijgen en zo te voldoen aan de arbo-regels. In hoogte verstelbaar…. Het is maar hoe je het bekijkt. Daarna begint het gepuzzel en geschuif. Ik inventariseer wat er is. Wat nog gebruikt kan worden en maak foto’s. Hierdoor kan ik bepaalde groepen tafels en kasten maken om zo elke kamer dezelfde tafels en kasten te geven. Want ook dat is nu niet het geval. Ik maak meerdere voorstellen met betrekking tot de stijl en de kleuren waaruit men kan kiezen. Zo ontstaat langzaam een samenhangend ontwerp en krijgt de inrichting langzaam maar zeker vorm.
De vergaderzaal is heel erg rustig gehouden. De aandacht wordt hier niet afgeleid door bonte kleuren. Het enige accent zijn twee lampen van de firma “Brand en van Egmond”. Dat was een flinke hap uit het budget maar de lampen zijn zelfs vanaf de straat duidelijk te zien, en werken als een stijlvolle eyecatcher.
Naast het concretiseren van de plannen ben ik in dit project ook verantwoordelijk voor de communicatie tussen de opdrachtgevers en de (potentiële) leveranciers. Ik begeleid het offertetraject en adviseer de opdrachtgevers met betrekking tot de te gebruiken producten en materialen.

 

TERUG