Portfolio: Yoga en Coachingstudio

Kijk rond in de Yoga en Coachingstudio van Moniek

Klik op het VR icoon voor een beeldvullende afbeelding

Vraag van de klant

Een Yoga en Coachingstudio komt niet vaak voor in mijn aanvragen. Maar het was enorm leuk mij in deze bedrijfstak te verdiepen en samen met de opdrachtgever te zoeken naar een manier om de ruimte vorm te geven. De vraag van de klant was om een studio in te richten waar ze yogalessen kon geven en waar haar coachingsactiviteiten vorm konden krijgen. Er moesten plekken komen om lekker ontspannen te kunnen zitten om gesprekken te voeren en een lange tafel om samen te kunnen eten. De opdrachtgever heeft jaren in Zweden gewoond iets wat ze op de één of andere manier graag terug wilde zien in de studio. Ook wilde de opdrachtgever het meubilair flexibel houden en eenvoudig verplaatsbaar mocht ze naar een andere ruimte willen verhuizen. Daarnaast had ze een voorkeur voor hergebruikt meubilair en maatschappelijk verantwoorde producten.

Wat gaat er veranderen

De ruimte is volledig kaal en heeft weinig beperkingen. Er wordt een plafond in gehangen en het trapgat wordt afgesloten. Op de vloer komt een linoleum product en deels een lederen vloer. Decoraties op de wanden worden met pezen in frames gehangen zodat deze eenvoudig kunnen worden meegenomen. 1 Wand wordt afgewerkt met metaalverf zodat deze magnetisch wordt. Daar overheen komt een whiteboard verf. Zodat de wand tevens dienst kan doen als whiteboard. Zo kunnen diverse dingen worden opgehangen maar kan informatie ook worden opgeschreven. Meubilair wordt gevonden in kringloopwinkels en aangepast aan de gewenste stijl.

Het resultaat

De ruimte is in zones ingericht zodat diverse activiteiten vorm kunnen krijgen. De ruimte in het midden is vrij gelaten zodat er, zonder dat er dingen verschoven hoeven te worden, yoga kan worden gegeven. Er zijn plekken om te overleggen, te ontspannen en genoeg ruimte aan de lange tafel om samen te eten. De blauwe wand is magnetisch en heeft een whiteboard vlak in het midden.  Het Zweedse aspect komt terug in het kleurpalet van blauwgrijze, groene en gele tinten en in het gebruik van meubilair met een eenvoudige lijn.

TERUG