Trend: Burnout

Burnout

Het modern leven wordt gekenmerkt door twee elementen. Overconsumptie en de druk om altijd en overal er alles uit te halen wat er uit te halen valt. Dit wordt nog eens aangedreven door een 24/7 economie en een ongeduldige consument. Een consument die alles wil en wel NU..

Waar diezelfde consument even geen rekening mee heeft gehouden is dat deze mentaliteit zich ook gaat vertalen naar zijn eigen werkplek. Want daar heeft hij ook te maken met andere, even ongeduldige consumenten die ook verwachten dat hij 24/7 aanwezig is en dingen regelt. En als deze medewerker dan eindelijk thuis komt zit hij nog eens gemiddeld 2 uur en 16 minuten op social media. Want hij moet natuurlijk wel een beetje bij blijven. En het enige dat hij op social media ziet zijn andere mensen met hun perfect opgesmukte en gephotoshopte leven waardoor hij zich steeds ontevredener gaat voelen met zijn eigen minder picture perfecte bestaan. Het is een negatieve spiraal waar de druk langzaam maar zeker van op loopt.

De 24/7 economie en de social media hype heeft de wereld uit elkaar getrokken waarbij de grenzen van de persoon ver worden overschreven en wel door de persoon zelf, en dat alles ook nog eens aangemoedigd door het eigen sociale netwerk.

Afgelopen mei heeft de World Health Organization beroepsmatige Burnout toegevoegd aan de lijst met ziektes. Kortom we rennen met zijn allen richting een uitputting van epidemische omvang. Maar het bedrijfsleven wil het daar liever niet over hebben. Burnout is voor mietjes. Maar laten we het dan even andersom bekijken. Burnout komt voor. En het komt ook steeds vaker voor. En de kosten daarvan zijn voor de US 125-190 biljoen dollar per jaar. Nederland is natuurlijk wat kleiner maar dan zitten we toch ook snel op een paar biljoen.

Is het dus niet tijd om daar eens iets aan te doen? En laten we dat in hemelsnaam niet doen door een enorme campagne te starten of zo. Ja mensen moeten zich bewust worden van het probleem maar je kunt een heleboel mensen ook dingen aanpraten. Voor je het weet zitten de wachtkamers vol met mensen die in elke hoofdpijn, buik of rugpijn een teken voor burnout zien.Kunnen we het geld, dat we nu kwijt zijn als gevolg van de burnout problematiek, niet beter besteden aan een wat prettiger leven voor de medewerkers. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld flexibelere werktijden of een betere werkomgeving. Je kan mensen ook ideeën aan de hand doen om erop uit te trekken en zelf dingen te gaan beleven in plaats van meer dan 2 uur per dag te kijken naar de ervaringen van anderen.

Realiseer je dat een uitgeruste en tevreden medewerker 20% productiever is. Daarom wordt ook de 4 daagse werkweek weer op steeds meer plekken besproken. Maar als de extra vrije dag  ook weer gevuld wordt met zinloze social media ‘verplichtingen’ schieten we er weinig mee op.

Elk persoon ervaart stress weer anders. Sommige personen gedijen en bloeien uitstekend op een bepaald niveau van stress. Anderen zijn al overstuur bij de eerste de beste deadline. Iedereen is anders. Maar als organisatie is het belangrijk om er alert op te zijn en gepersonaliseerde hulp te verlenen. Maar nog beter is het, om er voor te zorgen dat het niet eens ontstaat. Want hou er rekening mee… zonder medewerkers geen bedrijf…

TERUG