Trend: Test & Fix

Test & Fix

Slimme producten, apps voor alles en nog wat en gespecialiseerde tests. Ook de wens van de klant om zelf te bepalen en te beslissen. Het is al een tijdje aan de gang. Maar de slimme producten waren duur, en de tests zeer gespecialiseerd, dus nog duurder. Als je je leven al wilde optimaliseren dan moest je daar wel wat voor neertellen.

2019 is het jaar waarop deze specialisatie veel meer inpakt gaat krijgen. Waarom? Omdat heel veel nieuwe startups slimme producten aanbieden die niet alleen voor iedereen te bestellen zijn met een paar klikken, maar ook nog eens heel betaalbaar. Daarnaast dalen ook de kosten van de diverse testen fors. Tegenwoordig kan je voor nog geen 80 euro je genetische achtergrond laten uitzoeken. Niemand staat er nog van te kijken als je wilt onderzoeken of je een verhoogd risico hebt op bepaalde ziekten. Het zit zelfs in het basispakket van het ziekenfonds.

Waarom van alles uit proberen als je veel beter en makkelijker eerst kan testen waar je probleem gebieden liggen, hoe je lichaam reageert of wat mogelijke dreigingen zijn. Daarna schaf je een specifiek product aan of start je het dieet dat jouw letterlijk op het lijf is geschreven. Je los het probleem op in plaats van dat je er iets aan probeert te doen. Niets is makkelijker.

Als je in de food en health sector zit dan begint het waarschijnlijk al bij je te bruisen. Maar als dat nu niet het geval is? Deze trend gewoon maar links laten liggen?. NEE!! Want de trend gaat niet over food, lifestyle of health. Het gaat over dat klanten willen weten waar hun problemen liggen, weten wat de mogelijkheden zijn en zelf actief voor een oplossing kunnen kiezen die bij hen past. Dat is iets waar elk bedrijf mee aan de slag kan gaan. Standaardisatie en demografische groepen werken niet meer in deze tijd. In feite werken ze al een tijdje niet meer. Maar de meeste bedrijven blijven zich er wanhopig aan vast houden. Maar wil je als bedrijf overleven dan zal je dit moeten loslaten. Ik weet het … een flinke stap voor een land dat voor een groot deel nog steeds denkt in de richting van een verzuilde maatschappij….

 

 

TERUG