Waterlelies waar je energie van krijgt

Waterlelies waar je energie van krijgt

De Indische waterlelies. Wie kent ze niet. Met je neus platgedrukt tegen de ruiten kijkend naar hun betoverde dans.
Volledig ademloos staan voor de kleurpracht van de lelies van Monet.
Waterlelies zijn er in verschillende maten, kleuren en vormen. Mooi, zielen voedsel maar praktisch is een heel ander verhaal.

Maar ik heb hem gevonden een praktische versie. Deze waterlelie is in feite een mini windturbine.  Hij is zo gemaakt dat hij werkt op zowel wind maar ook op water. Je kan hem dus ook in een stromend riviertje hangen. Dat werkt net zo goed. Het geheel is zo mini dat het is mee te nemen in je rugzak of tas zonder dat je er wieltjes onder hoeft te monteren omdat het geheel dan niet meer te tillen is.

Heel handig hoor ik je denken. Je hebt alleen ook al van die hele kleine zonnepanelen. Waarom zou ik dan zoiets meenemen. Nu … heel eenvoudig. Omdat de zon niet altijd schijnt. Maar situaties waarin de wind niet waait of dat water niet stroomt ; dat is een heel wat minder vaak voorkomend fenomeen. Zon, regen, storm, sneeuw en vrieskou. Deze constructie draait gewoon op volle toeren.  24 uur per dag. Het geheel wordt geleverd met een USB aansluiting en laad dus direct alles op dat een USB poort heeft.  Verder wordt er gewerkt aan een mogelijkheid om het geschikt te maken voor 12V toepassingen.  Tot slot is het, lekker Nederlands, heel betaalbaar.

De waterlily is in eerste instantie ontworpen voor reizigers. Dus handig als je gaat backpacken, of op de camping. Maar waarom daar stoppen. Wat dacht je van verlichting in het fietsenhok of andere buitenverlichting. Een oplaadpunt voor je mobiel in het buitenrestaurant of bij de bank buiten. Laat potentiële klanten voor je bedrijf gratis hun telefoon op laden. Waar moeten ze al die tijd anders naar kijken dan naar jouw etalage.  De mogelijkheden zijn legio.

Wat we tot nu toe kennen van windturbines is dat ze niet in je tuin passen,  herrie maken, een flinke fundering nodig hebben en vooral erg duur zijn. Je kan natuurlijk zelf het één en ander in elkaar zetten. Maar niet iedereen heeft twee rechter handen of  een kunstenaars oog om het er ook nog uit te laten zien als iets meer dan een roestig fietswiel op een staak. En waarom het wiel gaan uitvinden als iemand anders dat al voor je heeft gedaan….

 

 

TERUG